Couperose en de oorzaak

Vaak zien we dat couperose begint op middelbare leeftijd. Het is een "probleem"wat bij zowel mannen als vrouwen voorkomt. Als we ouder worden dan is het zo dat onze vaatwanden verzwakken en de huid dunner zal worden. Doordat de huid een stukje dunner is geworden zien we de gesprongen bloedvaatjes beter. Vaak proberen vrouwen dit te camoufleren met make-up. Couperose kan ook een stukje erfelijk zijn. Verder kan couperose veroorzaakt worden door roken, zwangerschap, te vaak hoge warmteverschillen zoals sauna, stress, teveel alcohol, bepaalde medicijnen of teveel in de zon. Couperose zien we het meest voorkomen in het gelaat en soms ook op het decolleté. Dit laatste zien we vooral tijdens de zwangerschap ontstaan. Soms zien we ook alleen wat losse rode bloedvaatjes welke op spinnetjes lijken. Deze noemen we ook wel spider naevus” , tele’s  of teleangiëctastieën

Couperose en wat te doen

Helaas is het zo dat Couperose niet vanzelf weg zal trekken. De gesprongen aders zijn overbodig en hebben geen functie meer. We kunnen ze dan ook met een gerust hart veilig verwijderen. Dit doen wij met hoogfrequente wisselstroom. Deze zorgt voor warmte. De warmte gaat via een hele dunne naald. Met deze naald stippen we de te behandelen huid aan. Als we de huid aanstippen zal er coagulatie plaats vinden. Dit is bloedstolling. Zo lopen we elk adertje af en ziet u direct na de behandeling al resultaat! Er is een kans dat er een klein korstje zal ontstaan op de huid. Deze valt er vanzelf na een paar dagen af. Uiteraard is het zo dat voor iedere cliënt  een nieuwe naald gebruikt zal worden!

Lees hier meer over de prijzen van de couperose behandelingen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn hangt af van hoe heftig de couperose is. Hoe heftiger de roodheid zal zijn, hoe meer behandelingen er nodig zullen zijn. Uiteraard bepaalt u zelf wanneer u tevreden bent! 

De huid na de couperose behandeling

 
  • Na de couperose behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn. Dit trekt weer weg! 
  • In het behandelde gebied kunnen korstjes ontstaan.
  • Als de huid gaat genezen kan deze in het begin roze/rood van kleur zijn.

Nabehandeling couperose behandeling

  • 3 dagen na de behandeling geen gebruik maken van de sauna of zwembad. Probeer zweten en heftige inspanning zoveel mogelijk te vermijden.
  • 4 weken na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank en blijf zoveel mogelijk uit de zon.