Haartjes op de bovenlip 

Haartjes op de bovenlip? Lees dan verder!

Haartjes op de bovenlip, veel vrouwen die in de salon komen hebben er last van. Bij de één zijn de haartjes stugger en donkerder dan bij de ander, maar het is een veelvoorkomend verschijnsel. Die donkere schaduw op jouw bovenlip, daar kunnen we wat aan veranderen.

Tijd om er meer over te vertellen!

Haartjes op de bovenlip 

Heb je last van haartjes op de bovenlip? Je bent echt niet de enige! Het komt veel voor, alleen veel vrouwen delen dit niet. En dat snap ik, het is niet iets wat je even gezellig op een feestje of op het schoolplein gaat delen met elkaar. Er zijn verschillende manieren om van deze haren op de bovenlip af te komen, maar daarover later meer. Laten we eerst eens kijken hoe het kan dat we donkerdere haartjes op de bovenlip krijgen. 

Hirsutisme 

Zijn de haren steeds dikker aan het worden? En worden dit er steeds meer? Heb je op nog meer plekken haargroei waar het niet hoort? Dan kan het zo zijn dat we te maken hebben met hirsutisme. Even simpel gezegd, is dit overbeharing volgens het mannelijke patroon. Dit heeft vaak een hormonale achtergrond. Bij hirsutisme maakt ons lichaam teveel mannelijke hormonen aan, wat zorgt voor overbeharing. De balans tussen vrouwelijke en mannelijke hormonen is weg. Je kunt als vrouw hier veel last van hebben. De haren kunnen bij hirsutisme op nog meer plaatsen voorkomen. Denk hierbij aan de hals, buik, borst en rug. Dit zijn allemaal plekken, waar vrouwen geen overbeharing horen te krijgen. Denk jij dat je hier last van hebt? Dan kun je via bloedonderzoek laten kijken of dit ook echt zo is!

Meer haartjes naarmate we ouder worden 

Als we ouder worden, zien we ook vaak dat er meer haartjes voorkomen in het gezicht. Dit zien we vaak voorkomen als vrouwen de overgang in gaan. Dit komt, omdat er dan een afname van vrouwelijke hormonen is. Ook dit is een veelvoorkomend verschijnsel, en dus niks om je voor te schamen. Wel kan het heel vervelend zijn!

Erfelijk bepaald 

Bij jonge meiden zien we ook regelmatig haren op de bovenlip. Dit heeft vaak te maken met een stukje erfelijkheid. We zien dit vaak bij jonge meiden, die familie hebben uit landen rond de Middellandse Zee en Zuid-Aziatische landen. Echter kan hier ook sprake zijn van hirsutisme. 

Wat te doen aan die haartjes?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als je last hebt van haartjes op de bovenlip. 

Ik zal ze hieronder aan je uitleggen.


Bovenlip harsen:

Het harsen van de bovenlip is een veelvoorkomende behandeling bij Beauty Secrets Odijk. De meeste vrouwen die voor deze behandeling komen, komen eens in de zes weken. De huid voelt heerlijk glad aan na de behandeling. Nadeel is wel dat de haartjes wat langer moeten zijn willen we ze kunnen harsen. Ook kan de huid soms wat heftig reageren, dit trekt echter altijd wel weer vrij snel bij.

De haren zullen bij deze methode altijd weer terug blijven komen.


Scheren van de bovenlip:

Als er iets is wat je niet moet doen, is de bovenlip scheren. Ik snap dat dit soms even net wat handigere en sneller is, maar besef je dat je het hier alleen maar erger mee zult maken. Bij deze methode zal de haar in het haarzakje blijven zitten, en als een dikke en stugge haar verder gaan groeien. Je hebt hem met scheren namelijk “afgestompt” waardoor hij stugger zal zijn. Wat absoluut niet zo is, is dat de haren die je afscheert heftiger terug zullen komen. Dit voelt zo, omdat je ze afstompt. Je zult zien dat als je de haar even zijn gang laat gaan, je gewoon weer een zacht puntje terug zult krijgen i.p.v. de stugge punt die het haartje na het scheren had. Echter heeft deze methode niet mijn voorkeur, omdat de haren vrij gauw weer aangegroeid zijn. 


Ipl van de bovenlip:

Het behandelen van de haartjes op de bovenlip met IPL, is ook een veelvoorkomende behandeling bij Beauty Secrets Odijk. De haren moeten donker zijn, en de huid mag niet te bruin zijn. De haren moeten pigment bevatten, dit omdat het pigment nodig is om de flits om te zetten in warmte. De warmte die ontstaat, zal het haarzakje vernietigen. De haren zullen dunner worden na elke behandeling, en op een gegeven moment ben je er vanaf. Het nadeel van deze behandeling is, dat je de haren voorafgaand aan de behandeling en tijdens de kuur, niet mag epileren. Je zult de haren dus moeten laten staan of verwijderen met een scheermes of schaartje. Je zult hier even doorheen moeten, wil je er vanaf komen. Hoe meer behandelingen je hebt gehad, hoe minder haren. Ook zien we vaak dat de haren minder gauw terug zullen groeien na een aantal behandelingen. Een ander nadeel is dat je erg moet uitkijken met de zon. De zon kan tijdens de kuur pigmentvlekken veroorzaken. Een IPL behandeling is wat duurder dan het harsen van de bovenlip, maar op een gegeven moment ben je klaar en hoef je er niks meer mee te doen. Op lange termijn is dit dus de beste optie! 

Ben je aanvullend verzekerd? Dan is er een kans dat je de behandeling zelfs vergoed kunt krijgen. Bij Beauty Secrets weet je zeker dat je in goede handen bent. Ik heb namelijk verschillende opleidingen gevolgd voor deze manier van ontharen, volg de nascholingen hiervan regelmatig en ik heb ook een AGB Code. Ook ben ik aangesloten bij de Anbos. Dit is de branchevereniging van gediplomeerde schoonheidsspecialisten. 

Maak een afspraak 

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende methodes, om van de haartjes op de bovenlip af te komen. Bovenstaande methodes kunt u boeken bij Beauty Secrets Odijk. Ik zou u dan ook graag willen uitnodigen voor een vrijblijvend intake gesprek. Tijdens dit gesprek zal ik de mogelijkheden allemaal nog eens rustig met u doornemen. Ik snap hoe vervelend en rottig de haartjes op de lip kunnen zijn, en ik help u hier graag vanaf.