Wat is huidveroudering?

Huidveroudering, wat is het eigenlijk precies?

Naarmate we ouder worden, is huidveroudering iets wat we niet kunnen ontwijken. Wel kunnen we het tegenwerken. Het is iets wat uiteindelijk onvermijdelijk is bij iedereen. Maar wat is er nou precies gaande in onze huid, waardoor die huidveroudering optreedt? Dat leg ik je graag uit.

Huidveroudering 

Huidveroudering is iets waar bijna niemand blij mee is. Maar weet jij ook wat er precies gaande is in de huid, waardoor huidveroudering ontstaat?
Eigenlijk als we een jaar of twintig zijn, begint de huidveroudering al. Zichtbaar gaat het worden als we rond de vijfendertig zijn. Onze huid zal dunner worden. Ook zal onze collageen, elastine en hyaluronzuur gaan afnemen. Dit zorgt voor een oudere huid. Bij vrouwen zien we vaak dat de huidveroudering eerder begint dan bij mannen. Bij mannen gaat het vaak een stuk sneller, zodra ze eenmaal de 40 zijn gepasseerd. Op lange termijn maakt het dus niet zo heel veel uit. 

Huidveroudering, de factoren 

Huidveroudering wordt veroorzaakt door verschillende factoren, het is dan ook verschillend per persoon hoe snel de huid oud zal worden.
Als we kijken naar het stukje erfelijkheid, dan gaan we kijken naar onze genen. Hier heb je helaas geen invloed op. Hoe snel onze huidcellen (collageen en elastine) afnemen kun je op het punt erfelijkheid niet beïnvloeden, maar gelukkig zijn er wel genoeg dingen die je zelf kunt doen om de huidveroudering enigszins tegen te gaan!

Externe factoren en huidveroudering 

Laten we het gaan hebben over de twee belangrijkste externe factoren: levensstijl en UV-straling.
Er zijn aardig wat onderzoeken die aantonen dat roken en overmatig zon op de huid, huidveroudering veroorzaken. Om over de andere gevolgen voor onze huid nog maar te zwijgen. Ik heb een blog geschreven over alcohol en onze huid, lees deze ook even!

Als we kijken naar de UV-stralen, dan zien we dat er UVB-stralingen zijn, en UVA-stralingen. UVB-straling zorgt voor het verbranden van onze huid als we te lang in de zon zitten. UVA-stralingen kunnen dieper doordringen in onze huid, en beschadigen daar ons DNA. Beide stralingen zijn dus zeer slecht voor onze huid eb zullen huidveroudering veroorzaken. De zon kan bijvoorbeeld schade aanbrengen aan het collageen wat in onze huid zit. En hier moet je juist zuinig op zijn, want dit hebben we nodig voor de stevigheid van onze huid! Ook kunnen er door teveel zonlicht, pigmentvlekken op onze huid ontstaan. Als we goed smeren met een goede zonnebrand, zullen we de huidveroudering zeker tegengaan. Doe dit ook zeker in de wintermaanden.

Wat zien we veranderen aan de huid?

Uiteraard zien we dat bij het ouder worden, de huid slapper zal worden. Ook zullen er meer rimpels komen. Dit komt door de afname van collageen in onze huid. Ook zien we vaak dat de huid wat geliger van kleur is geworden en wat stugger, dit komt door de afname van elastine. Dit verschijnsel komt vaak door de zon, en noemen we ook wel solaire elastose. Ook zal de huid wat droger en brozer worden, dit komt door de afname van ons hyaluronzuur. Verder zullen we dingen gaan zien als pigmentvlekken, steelwratjes, verwijde bloedvaatjes enzv. Het is belangrijk de huid goed in de gaten te blijven houden, dit met het oog op huidkanker. Ben jij klant van Beauty Secrets? Dan hou ik dit ook voor je in de gaten tijdens de behandelingen.

Wat te doen om huidveroudering tegen te gaan?

Het stukje erfelijkheid kunnen we niet beïnvloeden, zoals ik zojuist al schreef. Echter kun je wel kijken naar je leefstijl. Denk hierbij aan stoppen met roken en minderen met alcohol. Ontwijk de zon zoveel mogelijk. 

Er zijn verschillende behandelingen die je bij mij kunt ondergaan, om de huidveroudering tegen te werken. Het is heel belangrijk om de huid thuis ook goed te verzorgen én te beschermen. Bekijk hieronder welke producten en behandelingen je zou kunnen inzetten om de huidveroudering tegen te gaan.

Producten

Wil jij graag één van onderstaande producten bestellen? Geef dan aan dat je klant bent van Beauty Secrets Odijk, op deze manier kunnen we altijd samen terugkijken welke producten je hebt gekocht.

LOOkX Sun fluid SPF30 40ml

Als jij huidveroudering tegen wilt gaan, dan moet je smeren met een SPF. De Sun fluid Sun van LOOkx zit vol met natuurlijke zonnefilters, en biedt jouw huid UVA- en UVB-bescherming.

  • Tomaten stamcellen: werken de huidveroudering tegen en pakken de rimpels aan
  • Biomimetic peptide: gaat ontstekingen, irritatie en roodheid tegen.
  • Tetrapeptide: een 4-in-1 bescherming tegen veroudering, van de buitenste huidlaag tot aan het DNA.

LOOkX Retinol2ndG cream 50ml 24h cream 

Als je op zoek bent naar de anti-ageing boost, dan moet je deze crème nemen!
Deze crème zorgt namelijk voor nog betere anti-ageing resultaten, en beschermt en verheldert de huid.
Let op: als je een product met Retinol gebruikt, moet je er rekening mee houden dat de huid gevoeliger zal zijn voor UV-licht. Breng overdag na het aanbrengen, een laagje LOOkX Sun fluid SPF 30 aan.

Wat doet deze crème?

- De crème heeft een directe (en lange termijn) lifting, zorgt voor versteviging en volume van de huid. 
- De crème geeft ingrediënten per huidlaag vrij, hierdoor zal de huid in elke huidlaag de juiste voeding krijgen.
- Wil jij nog meer aan de anti-ageing werken? Gebruik de crème dan in combinatie met het Retinol2ndG serum.

Belangrijke ingrediënten: 

  • Ingekapselde retinol: dit is de nieuwe generatie retinol. Zo sterk heb je hem nog nooit meegemaakt! 
  • Cactusvijg stamcellen: deze zullen ervoor zorgen dat onze natuurlijke degeneratie zal vertragen. Ook bevat het sterke moisturizers!
  • Blend van vitamine C en E: verheldert en beschermt. Verrijkt met Shea boter.

Retinol2ndG serum 40ml

Gebruik dit serum in combinatie met de LOOkX Retinol2ndG crème, en je zult keihard de huidveroudering tegen gaan werken! Zelfde werking als de crème, alleen bevat dit serum niet de cactusvijg stamcellen, maar wel Lactic acid (AHA acid). Dit zal de celvernieuwing stimuleren, de huid polijsten en de fijne lijntjes aanpakken! 

Kennismaken

Behandelingen om de huidveroudering tegen te gaan

Ben je op zoek naar een behandeling om de huidveroudering tegen te gaan? Dan adviseer ik je om de Mini Facelift treatment van LOOkX te boeken. Wil je echt voor de allerbeste behandeling gaan, boek dan deze behandeling. Deze behandeling bevat namelijk de chemische peeling van LOOkX en is daarom niet geschikt voor de gevoelige huid. Heb jij een gevoelige huid? Neem dan even contant op.