Verslaafd aan lippenbalsem 

Ben jij verslaafd aan lippenbalsem? Moet jij altijd je lippen insmeren met een lippenbalsem? Lees dan verder!

Verslaafd aan lippenbalsem 

Spreekt deze kop jou aan? Ben jij ook verslaafd aan lippenbalsem? Lees dan even verder. Jouw lippen kunnen namelijk echt verslaafd geraakt zijn aan lipbalsem, en dat komt doordat de meeste lipbalsems paraffine bevatten die je huid afsluiten. 
Doordat de huid afgesloten is door de paraffine, is de vochtbalans verstoord en kun je dus niet meer zonder je lipbalsem. Je bent er dan aan verslaafd. Dit moet je niet willen!

Lippenbalsem ongezond?

Oké, dan gaan we naar het volgende punt. Wist jij dat je per jaar gemiddeld 2 kilo lippenstift op eet, bij dagelijks gebruik?! Dit is in combinatie met lippenstift.

En wist jij dat veel lippenbalsems best slecht zijn voor je gezondheid?! Dit wist je vast nog niet... bij deze!

Er zijn namelijk verschillende onderzoeken die aantonen dat er stoffen in verschillende soorten lippenbalsems zitten, die je liever niet binnen zou willen krijgen.
Let op, het artikel onder de volgende link heeft niks te maken met de paraffine die in je lippenbalsem zit, en de verslaving veroorzaakt. Paraffine zit in heel veel lippenbalsems! Wil jij dus van je verslaving af, lees dan verder. Kijk bij dit onderzoek voor de slechte lippenbalsems.

Veel lippenbalsems bevatten minerale oliën. Hier ben ik zelf al geen fan van als ze in onze huidverzorging zitten, laat staan in je lippenbalsem! De meningen zijn hierover zijn echter verdeeld. Ik vind minerale oliën vooral een goedkoop vulmiddel van potjes met crème bij de goedkopere merken. Bij mij komen ze de salon niet binnen! Wil je daar meer over weten? Laat het me weten, ik leg je graag persoonlijk uit waarom ik geen fan van minerale oliën in huidverzorging ben. 


Terug naar de lippenbalsems.

Als je deze minerale oliën binnenkrijgt door ze op te eten, worden deze in je lichaam omgezet en zorgen ze voor ongewenste gevolgen. Er zijn namelijk sterke vermoedens dat minerale oliën kankerverwekkend kunnen zijn. Doordat het zich op kan stapelen in onze organen, kunnen het tumoren veroorzaken in de lymfeklieren, lever en milt. 

Even voor de duidelijkheid

Bij het onderzoek wat ik hierboven noemde, kwamen 15 van de 21 geselecteerde lippenbalsem niet goed uit de test. Weet dus wat je smeert!!!

Het is nu niet zo dat je direct kanker krijgt als je de verkeerde lippenbalsem smeert, maar ik hoop wel dat je gaat nadenken over wat je vanaf nu op je lippen smeert. Wees zuinig op je lijf!

Lippenbalsem van Loveli

Ben je op zoek naar een lippenbalsem welke je mag smeren zonder dat er enge dingen kunnen gebeuren in je lijf? Smeer dan de lippenbalsem van Loveli. Deze lippenbalsem bevat heel veel bijzondere oliën en natuurlijk geen paraffine, parabenen of andere stoffen die niet op je lippen thuis horen. 


De lipbalsems van Loveli bevatten de mooiste oliën. Denk hierbij aan oliën zoals arganolie en avocado-olie en candelillawas voor een gloss-achtige glans! 

Ben jij op zoek naar een lipbalsem met UV filter? Pak dan de spring edition. Deze bevat namelijk de natuurlijke UV-filter van frambozenolie. 


Mooi bijkomend voordeel: je verslaving zal vanzelf verdwijnen als je de lippenbalsem van Loveli probeert!

Lipmask van Janssen Cosmetics 

Ben jij op zoek naar een lipmasker die jouw lippen net dat beetje extra verzorging geeft als je slaapt? Koop dan het lipmask van Janssen Cosmetics. Overdag ook goed in te zetten als SOS-verzorging.


Sheaboter: beschermt de huid tegen uitdroging, vet aanbrengend, glad- en zachtmakend 

Zonnebloemwas: zorgt voor een aangenaam gevoel op de huid; beschermt de huid
Candelillawas: zorgt voor consistentie en bescherming
Lijnzaadolie: versterkt de barrièrefunctie van de huid
Katoenzaadolie: wordt geperst uit katoenzaad, rijk aan vitamine E; beschermt de huid Paracressee-extract (Spilanthes Acmella):vermindert rimpels in de gezichtsuitdrukking en verzacht het huidoppervlak
Hyaluronzuur: vocht