Stress en onze huid


Stress, het lijkt wel steeds vaker voor te komen. Maar wist jij dat stress een enorme invloed kan hebben op onze huid? In de salon zie ik regelmatig huiden voorbij komen die onrustig zijn, met als boosdoener: stress! Ik snap dat het vaak moeilijk is om ineens stressvrij te zijn, dus we gaan eens kijken wat we kunnen doen om de huid toch te kalmeren. Bij stress zal onze huidbarrière aangetast worden, waardoor onze huid gevoeliger en roder zal zijn. 

Stress en de huid

Stress is niet goed voor een mens, dat weten de meeste mensen wel. Maar de huid kan ook zeer van slag raken door stress. Bij langdurige stress maakt ons lichaam het stresshormoon (cortisol) aan. Als iemand acute stress heeft, zien we dat er last kan zijn van een onrustige huid, maar ook psoriasis en netelroos. Dit is natuurlijk erg vervelend. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat stress invloed heeft op onze huid! Stress kan ook zorgen dat eczeem, rosacea en psoriasis kunnen verergeren. Zo zien we dat bij rosacea de huid roder is en meer ontstekingen zal hebben. Bij eczeem zien we dat de huid meer gaat jeuken. Goed om zo af en toe te onstressen dus! 

Stress en puisten

Als we last van stress hebben, dan maakt onze huid meer talg aan. Hierdoor zullen onze poriën eerder verstopt raken en krijgen we puistjes. Dit is dan ook vaak wat ik in de salon te zien krijg. Een onrustige, verstopte huid. Ook is het zo dat als we stress hebben, ons immuunsysteem onderdrukt zal worden. Dit zorgt ervoor dat ontstekingen meer kans krijgen. Heb jij een langere periode stress? Dan zal jouw lichaam ook meer testosteron aan gaan maken. Doordat er dan een bepaald enzym (5-alfa-reductase) vrijkomt, zal dit ook weer voor meer talgproductie gaan zorgen. Dit enzym zal het goede testosteron omzetten naar een wat agressievere vorm, namelijk dihydrotestosteron. Ik vraag dan ook eigenlijk altijd aan mijn cliënten, of er wellicht meer stress is dan normaal zodra ik zie dat er meer puisten aanwezig zijn. Het is zo dat vrouwen hier vaak vaker last van hebben dan mannen. Dit is te verklaren door de hormonale schommelingen. Stresspuisten zien we vaak op de kin en kaaklijn.

Stress veroorzaakt huidveroudering

Doordat we dus een verhoogde productie van het stresshormoon hebben, zal er ook eerder huidveroudering optreden. De collageen en elastine vezels zullen beschadigd raken. En deze hebben we juist nodig voor het behouden van een stevige huid! Tevens kan langdurige stress lijden tot een verminderde celdeling, en dus ook huidveroudering veroorzaken! Ook zien we dat mensen die stress ervaren vaak de wenkbrauwen fronsen, wat bij langdurige herhaling rimpels zal veroorzaken. Denk hierbij aan de fronsrimpel en de voorhoofdrimpels. Stress zorgt dus voor een versnelde afbraak van ons genetisch materiaal en dat willen we niet!

Behandeling tegen ontstekingen 

Heb jij last van puisten en wil je daar vanaf? Ik kan je daarbij helpen! We gaan samen kijken waar deze puisten vandaan komen, zodat jij daar zelf ook aan kunt werken. Het kan door stress komen, maar ook door een bepaalde leefstijl. Er zijn verschillende behandelingen welke we in kunnen zetten om de huid weer te kalmeren. Deze bespreek ik graag met je. Samen kijken we ook hoe de ontstekingen kunnen worden voorkomen. Denk hierbij ook aan de juiste huidverzorging voor thuis, dit is heel belangrijk. 

Behandeling tegen huidveroudering

Ouder worden hoort erbij, maar we kunnen wel proberen het huidverouderingsproces zo lang mogelijk stop te zetten. Er zijn verschillende behandeling die we kunnen inzetten, denk hierbij aan de microdermabrasie behandeling of de mini facelift treatment van LOOkX. 

Product online bestellen

Bestel jij een crème online via onderstaande link? Geef dan bij het afrekenen aan dat je klant bent van Beauty Secrets Odijk. Zo kunnen we altijd terugkijken welke producten er gekocht zijn. Kun je het product niet vinden op de website van LOOkX? Stuur me een bericht, dan stuur ik je de juiste link door.


Producten tegen ontstekingen

Solution cream

Heb jij last van een vette huid en ben je op zoek naar de juiste producten voor jouw huid? Neem dan eens een kijkje bij de producten van LOOkX. Zo is er de Solution cream, speciaal ontwikkeld voor de vettere huid. 

 • Deze crème is geschikt voor elk huidtype, maar vooral voor de gemengde en vette huid.
 • Zorgt ervoor dat de poriën verfijnen.
 • Pakt de glimmende zones aan door ze te matteren.
 • Voorkomt ontstekingen.
 • Deze crème is vrij van parabenen & minerale oliën.
 • Uiteraard is deze crème ook dierproefvrij.

 

Online bestellen? Vul dan op de website van LOOkX rechtsboven in: Solution cream.

Producten tegen huidveroudering

Youth Defense Cream 

LOOkX heeft een zeer mooie lijn, welke perfect in te zetten is om huidveroudering tegen te gaan. Wat deze producten doen, is het activeren, beschermen en herstellen van onze huidcellen. Zo is er de Youth Defense Cream, welke speciaal gemaakt is om de huidveroudering tegen te gaan.

 • Geschikt voor alle huidtypen.
 • Heeft een vitaliserende & egaliserende werking.
 • Beschermt de elastine- en collageenvezels.
 • Pakt vroegtijdige huidveroudering aan.
 • Deze crème is vrij van parabenen & minerale oliën.
 • Dierproefvrij.


Online bestellen? Vul dan op de website van LOOkX rechtsboven in: Youth defense cream.