Huidverzorging bij kanker

Gezichtsbehandeling tijdens of na kanker

Bij mensen met kanker zien we vaak dat de huid erg droog en dun is. Dit kan een gevolg zijn van chemo, bestralingen of andere intensieve medische behandelingen die nodig zijn om de ziekte aan te pakken. Juist nu is het belangrijk om de huid goed te verzorgen, en de extra aandacht te geven die de huid nu nodig heeft!

Wat belangrijk om te doen is tijdens deze periode, is de barrièrefunctie van de huid versterken. We kunnen de huid verbeteren door hydraterende behandelingen in te zetten.Het liefst al voordat de therapieën beginnen! Het is erg belangrijk dat je geen producten met activeren werkstoffen op de huid gaat aanbrengen. 
Wat we met de behandeling willen bereiken, is dat de huid beter in staat is het vocht langer vast te houden. Een goed gehydrateerde huid kan namelijk veel meer aan dan een droge huid. Wil je de barrièrefunctie thuis ook optimaal houden? Dan adviseren we om de huidverzorgingsproducten voor thuis aan te schaffen. Alle producten van LOOkX zijn op natuurlijke basis, hypoallergeen en bevatten geen parfum. Dit is erg belangrijk voor de huid in deze periode.ik adviseer u hierin graag, omdat uw huid niet alle producten zullen verdragen. Een goed advies is voor nu erg belangrijk!

Op deze manier werken we samen aan het beste voor de huid in deze pittige periode.

 

Kijk ook even naar onderstaande tips:

 

  • Vermijd zeep en andere irriterende producten op de huid. Deze zullen de huid alleen maar meer uitdrogen!
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis. Bij een droge huid is dit rond de 30-40 %.
  • Een droge huid heeft de neiging om te gaan schilferen. Probeer echter niet te vaak te scrubben. De huid zal hierdoor alleen nog meer maar gaan irriteren.
  • De huid is extra gevoelig voor zonlicht. Hou hier dan ook rekening mee en smeer de gehele dag door met factor 50.
  • Dep de huid droog in plaats van te gaan wrijven.
  • Drink voldoende water!
  • Kijk uit met epileren en het uitknijpen van pukkels. De huid zal minder snel herstellen, en er is een kans op wondjes bij deze twee activiteiten!