Grove poriën 

Heb jij last van grove poriën? Lees dan verder om te zien of je er wat aan zou kunnen doen.

Grove poriën, een veel voorkomend probleem!

Heb jij last van grove poriën? Lees dan even verder. Ik ga jou vertellen of de poreminimizers en control serums en crème’s nou ook echt werken, of niet. Ze zijn erg populair, en je ziet ze in elke drogist wel in her schap liggen.


Waar je goed op moet letten, dat zijn de ingrediënten! Het is namelijk zo dat deze producten niet uitdrogend mogen werken op de huid. Dit zal namelijk hoogstwaarschijnlijk alleen maar averechts werken.

Het ingrediënt wat er echt niet in mag zitten, is de verkeerde alcohol. Dit ingrediënt is te agressief voor de huid, en heeft een uitdrogende werking. Dit heeft het gevolg dat jouw huid alleen maar meer talg zal gaan aanmaken, en dus grovere poriën.

Lees ook even mijn blog over alcohol in onze huidverzorging. Er zijn namelijk ook soorten alcohol die niet zo erg zijn om in de huidverzorging te hebben.

Ben jij op zoek naar producten die jouw grove poriën wel op de juiste manier kunnen verminderen, gebruik dan één van onderstaande producten, je kunt deze bestellen bij Beauty Secrets Odijk. Deze werken, en drogen de huid niet uit!

 • Clarifying cream gel 
 • AHA Face Cream
 • Microsilver Serum
 • Purifying mask
 • Tinted Balancing Cream
 • Balancing Cream
 • Balancing Skin Complex
 • Brightening Face Freshener
 • LOOkX Derma Daily Cleanser
 • LOOkX Solution pore minimiser
 • LOOkX Solution Cream


Hoe kom je aan grove poriën?

Om grove poriën aan te pakken, is het goed om te weten waardoor je ze hebt. Het zijn die kleine ‘gaatjes’ die je in jouw huid ziet. De één vindt dit geen probleem, en de ander vindt dit heel storend. We zien deze grove poriën vaak op het voorhoofd, neus en de kin. Ook wel de t-zone genoemd. Hoe groot jouw poriën zijn, heeft te maken met hoe hoog het vetgehalte is. Hoe hoger het vetgehalte, hoe groter de poriën zullen zijn. Het kan aan verschillende dingen liggen dat jouw vetgehalte te hoog is. Dit kan hormonaal zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook aan de seizoenen liggen. In de zomermaanden zien we dat het vetgehalte vaak wat hoger is dan in de wintermaanden. Heb jij last van grove poriën? Je bent niet de enige!

Zorg dat jouw huid goed schoon is zodat mee-eters geen kans krijgen, en gebruik producten die poriën verkleinend werken! Zie ze hierboven staan.


Ik zeg in de salon altijd dat het een moeilijk probleem is om aan te pakken. Dit omdat we geen invloed hebben op wat er van binnenuit gestuurd wordt, zoals de hormonen. 


Wat voor een behandeling kan ik boeken in de salon?

Als we gaan kijken naar wat we in de salon kunnen doen aan grove poriën, dan kunnen we het beste een goede peeling inzetten. De juiste peeling gaat jouw huid vernieuwen, maakt de huid egaler en zorgt ervoor dat de producten beter worden opgenomen. Ik zou in de salon gaan voor een chemische peeling. Lees hier alles over deze chemische peeling. 

Wil jij thuis de huid een goede peeling geven? Vraag dan naar één van deze producten:


 • BIO-FRUIT GEL EXFOLIATOR ( op basis van glycolzuur (suikerriet), appelzuur, wijnsteenzuur en citroenzuur)
 • LOOkX DERMA SKIN POLISH PADS 

Nog steeds grove poriën na alles gebruikt te hebben?

Heb jij nog steeds grove poriën nadat je behandelingen bent ondergaan, en thuis de juiste producten hebt gebruikt? Wat vervelend! Grove poriën zijn heel moeilijk om aan te pakken, maar niet getreurd. We hebben nog één super gaaf product welke je zou kunnen gebruiken: namelijk SMART 4-IN-1 PROTECTION PRIMER van LOOkX. Deze breng je over jouw dagverzorging aan, en vóór jouw foundation of poeder. Het heeft een matterende en porieverfijnende werking, en zorgt voor een longlasting make-up look. Je kent het probleem vast wel, je brengt je make-up aan en dan zie je juist die poriën extra goed! Een goede basis is hierbij erg belangrijk. Zorg ook dat je olie-vrije make-up gebruikt, vooral jouw foundation. Als je een olie-vrije variant gebruikt, verklein je de kans op pukkels en mee-eters. Gebruik ook een foundation kwast voor het aanbrengen van je foundation als je last hebt van grove poriën. Deze zorgt ervoor dat alles mooi samensmelt, en dat alles mooi egaal is aangebracht.

Vraag er naar, en ik vertel je er graag persoonlijk meer over! Alle producten die genoemd worden in deze blog, zijn verkrijgbaar bij Beauty Secrets Odijk. 

Laten we samen werken aan het verbannen van jouw grove poriën!

Smart 4-in-1 protection primer: het geheim van elke longlasting make-up look. Deze award-winning protection primer heeft een matterende en porie verfijnende werking, om te zorgen dat je make-up look minimaal 12 uur perfect blijft zitten. Jouw huid wordt viervoudig beschermd: tegen blauw licht, UV-straling, huidveroudering en vervuiling.
Key ingrediënten voor krachtig resultaat:
- Hyaluronzuur gaat vochtverlies tegen en stimuleert de elasticiteit.
- Soliberine® beschermt de huid tegen alle vormen van licht, inclusief blauw licht.
- Poreaway egaliseert direct en verfijnt poriën.