Eczeem


Eczeem

Veel mensen kennen wel iemand die eczeem heeft. Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid, en er zijn verschillende soorten: constitutioneel/atopisch eczeem, seborroïsch eczeem of allergisch contacteczeem. Eczeem zorgt ervoor dat de huid gaat schilferen en jeuken. Soms zie je ook rode bultjes en is de huid opgezwollen. Als we kijken naar de feiten zien we dat rond de 10-20% van de kinderen en 3-5% van de volwassen last heeft van eczeem. Eczeem begint eigenlijk altijd met een rode, jeukende huid. Ook kunnen er blaasjes en zwelling ontstaan. Hierna komen de korstjes en zal de huid gaan schilferen. Na deze fase gaat het over in chronisch eczeem. De huid is wat dikker en stugger, meer schilfers en er kunnen kloven in de huid ontstaan. Eczeem is niet besmettelijk.

Contacteczeem

Als we kijken naar het allergisch contacteczeem, dan zien we dat het zal ontstaan nadat de huid contact heeft gehad met lichaamsvreemde stof. Mensen die hier last van hebben, moeten de huid dus ontzien en zorgen dat deze stof niet meer in contact komt met de huid.
 

Constitutioneel eczeem/atopisch eczeem 

Als we kijken naar het constitutioneel eczeem/atopisch eczeem, dan zien we dat dit vaak al kan ontstaan 2 tot 3 maanden na de geboorte. Dit kan dan een jaar of twee duren. Dit is dan de vroege/acute vorm. Heb jij als volwassenen last van constitutioneel eczeem? Dan is dit chronisch. Vaak zien we ook dat als kinderen constitutioneel eczeem hebben, dat er dan ook vaak een allergie is als hooikoorts, astma of een voedselallergie.

Seborroïsch eczeem
Als jij last hebt van seborroïsch eczeem, dan heb je last van dofrode/ geelrode plekjes op de huid, bedekt met een vettige schilfering. We zien dit eczeem vaak op het hoofd, oren, borst en rug. Mannen hebben er net wat vaker last van dan vrouwen. Zo rond de 5% van de bevolking heeft hier last van. De combinatie van talg en gist is hier de boosdoener. Zodra er spanning of stress is zal het erger worden. Dit is ook zo met koude en droge lucht. Zo zal het in de wintermaanden wat erger zijn. Vaak krijgt men tabletten toegediend om de vorming van gist tegen te gaan.

Hoe kom je aan eczeem?

Als je last hebt van eczeem, dan is de huidbarrière verstoord. Dit zorgt ervoor dat onze huid dan minder goed in staat is vocht vast te houden, de huid zal sneller uitdrogen en de bescherming van schadelijke stoffen van buitenaf zal ook minder worden. De huid zal dan vanzelfsprekend  droog en schilferig worden. Er is niet echt een duidelijke oorzaak van hoe eczeem ontstaat. Het kan een stukje erfelijkheid zijn, maar interne en externe factoren kunnen ook een grote invloed hebben. Denk hierbij aan droge lucht, afwasmiddel, zeep, zweten en warm water bijvoorbeeld.

Wat kun je zelf doen tegen eczeem?

Als je de huid goed verzorgt, kun je de huid aardig rustig houden. Houdt rekening met hoe lang je in bad gaat of hoe lang je onder douche staat. Dit kan de huid namelijk erg uitdrogen! Gebruik niet teveel zeep en het liefst eentje die mild is voor de huid. Ga jij afwassen? Trek dan handschoenen aan. Smeer de huid meerdere keren per dag in met verzorgende producten. TIP: zorg dat de nagels niet te lang zijn. Krijg je dan jeuk, dan kun je de huid niet stuk krabben met je nagels! Wat tegenwoordig ook steeds meer voorkomt, is een behandeling van het eczeem met ultravioletlicht, ook wel lichttherapie genoemd. 

Hieronder zie je een aantal producten die in combinatie met elkaar jouw eczeem aanzienlijk kunnen verminderen! Wil jij het beste resultaat behalen? Dan zul je alle drie de producten die hieronder staan moeten gebruiken. Bestel jij de producten online? Geef dan aan dat je klant van Beauty Secrets Odijk bent. Dit zorgt ervoor dat de producten aan jouw naam worden gekoppeld, en we ze samen kunnen opzoeken als dat nodig is. Zo weet ik precies welke producten jij hebt aangeschaft als je bij mij in de salon komt.

LOOkX Balance oil

Deze olie neemt de roodheid en eczeem weg van de huid. Tevens brengt deze olie de huid in balans. Gebruik je deze olie elke dag, dan zal er een soort beschermend schild over de huid heen gaan komen. Dit zal de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf. Top combinatie dus om eczeem tegen te gaan!

 • Deze olie is te gebruiken voor alle huidtypen, vooral voor de geïrriteerde, gevoelige huid.
 • De huid zal kalmeren & ook zal de olie de huid egaliseren.
 • Bevat hoge concentratie antioxidanten zodat huidveroudering wordt vertraagd.
 • Pakt de roodheid aan welke wordt veroorzaakt door histamine.
 • Vrij van parabenen & minerale oliën en dierproefvrij.

Gebruik deze olie onder de LOOkX Balance cream 24h om nog meer resultaat te behalen!

Online bestellen? Vul dan op de website van LOOkX rechtsboven in: Balance oil. 

LOOkX Amazing cleansing balm

Een unieke balm die op maar liefst 4 manieren te gebruiken is! Het is een rijke reinigingsbalm, een hydraterend masker voor meerdere keren per week, een herstellend nachtmasker voor twee keer in de week en een snelle kuur voor de droge tot zeer droge huid! 
 

 • Geschikt voor alle huidtypen (zeer geschikt voor de gevoelige/couperose huid).
 • Reinigingslotion is na het gebruik van de Amazing cleansing balm niet nodig. Dit scheelt je weer een fles op je wastafel!
 • Bevat een allergeenvrij parfum.
 • Vrij van parabenen & minerale oliën.
 • Dierproefvrij.

 

Online bestellen? Vul dan op de website van LOOkX rechtsboven in: Amazing cleansing balm.

LOOkX Balance cream

LOOkX Balance cream is een detox crème die je het beste kunt gebruiken in combinatie met de Balance oil.
Deze crème heeft een kalmerende en zuiverende werking op de huid en is perfect voor verschillende huidaandoeningen!
Ook zal de roodheid in de huid afnemen en zullen de natuurlijke huidfuncties ondersteund worden. 

 • Deze creme is te gebruiken bij alle huidtypen.
 • Gaat de afgifte van histamine (roodheid) tegen in de huid.
 • Beschermt de huid tegen stress van buitenaf en van binnenuit.
 • Vrij van parabenen & minerale oliën en dierproefvrij.


  Online bestellen? Vul dan op de website van LOOkX rechtsboven in: Balance cream.