Allergieën 

Allergieën

Elk jaar weer zien we dat het aantal mensen met een allergie toeneemt.  Het is belangrijk om hier goed naar te kijken en als klant transparant over te zijn naar de behandelende specialist. We willen bij Beauty Secrets namelijk het beste resultaat behalen en het maximale eruit halen tijdens de behandelingen.

De allergieën die in de afgelopen 10 jaar bij Beauty Secrets voorgekomen zijn, kunnen we gelukkig op één hand tellen. En daar zijn we trots op! Mocht er toch onverhoopt een allergie ontstaan, dan hoor ik dit altijd graag. Ik ga hier serieus mee om en maak hier dan ook een telefonische melding van bij Janssen of LOOkX. Hierna vullen we een speciaal allergieformulier in die we opsturen. Heb je een product gekocht waar je een allergie van krijgt? Geen probleem, deze mag je gewoon aan mij teruggeven en dan krijg je het betaalde bedrag terug, overeenkomstig met de restinhoud.


Soorten allergieën 

Er zijn in totaal vier soorten allergieën waar je als mens mee te maken kunt krijgen. Eigenlijk zijn er twee die het meest voorkomen: type 1 en type 4. Een cosmetica allergie is er eentje van, ook wel type 4 genoemd. Welke allergie ook veel voorkomt, is type 1. Dit is de allergie voor pollen, huisdieren en huisstofmijt. Het is dus belangrijk dat je onder behandeling bent bij een schoonheidssalon die hier verstand van heeft en weet hoe ze hier mee moet omgaan. We willen natuurlijk niet dat u met een rood en opgezwollen gezicht de behandelkamer uitloopt. Uit onderzoek is nooit echt naar voren gekomen waarom de ene persoon wel een allergie krijgt en de ander niet. Wel is het zo dat als je eenmaal een allergie hebt, je sneller gevoelig bent voor andere allergieën. Het kan zijn dat voeding, hormonen en leefstijl te maken hebben met een allergie.

Dit is dan ook één van de redenen waarom we bij Beauty Secrets werken met producten die hypoallergeen en natuurlijk zijn en bovendien ook geen schadelijke ingrediënten bevatten. We willen alleen het beste voor de huid! Zo bevatten de meeste producten van LOOkX bijvoorbeeld geen parabenen, een stof waar veel mensen allergisch voor kunnen zijn.

Wat is een allergie?

Een allergie is een reactie ergens op. Als er een allergie voorkomt, zien we dat de huid pas na één of twee dagen een reactie begint te geven. Als men echt heftig allergisch is merken we dit direct tijdens de behandeling. Denk hierbij aan een geïrriteerde, ontstoken huid. Soms zien we dat een allergie nog weleens verward wordt met een reactie. Dit zijn echter twee verschillende dingen. Een reactie zien we meestal direct op de huid, denk aan de rode huid bij een chemische peeling bijvoorbeeld. Wil je meer weten over de veiligheid van cosmetica? Kijk dan eens op https://www.isditproductveilig.nl/


Producten en allergieën

Veel mensen hebben de neiging om naar natuurlijke producten te grijpen, zodat er geen allergie kan ontstaan. Maar wist je dat je ook gewoon een allergie kunt krijgen van een natuurlijk product? Denk maar eens aan een allergie voor aloë vera of algen. Het is altijd beter voor de huid om producten met natuurlijke ingrediënten te kiezen, maar een allergie kunnen we nooit helemaal uitsluiten. Het kan ook maar zo zijn dat je jarenlang een bepaald product gebruikt en ineens ben je er allergisch voor. Het is dus belangrijk dat we hier tijdens de behandeling goed naar blijven kijken. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze gerust als je in de salon bent, ik beantwoord ze graag voor je!